• Home
  • Experts
  • Hoe leg ik vast wie er voor mijn man zorgt als ik dat niet meer kan?
Terug naar
Expert
geschatte leestijd
minder dan een minuut

Hoe leg ik vast wie er voor mijn man zorgt als ik dat niet meer kan?

De diagnose dementie leidt tot veel vragen. In de Vraag Van De Week (#VVDW) geven we antwoord op een vraag van een bezoeker van dementie.nl. Deze week een vraag aan notaris Berit Mulder: ‘Wie kan de zaken voor mijn man waarnemen als er iets met mij gebeurt?’

Vraag Van De Week

Mijn echtgenoot heeft alzheimer en ik regel nu alles. Stel als er iets met mij gebeurt (ziekte of overlijden), dan moet er iemand zijn die deze taak overneemt. Mijn broer wil dat wel doen. Hoe leggen we dit vast?

Antwoord notaris Berit Mulder

Dat is een goede vraag. Ik begrijp dat je het prettig vindt als er iemand is die dan jouw rol kan overnemen, mocht dat nodig zijn.

Het beste kan je hiervoor terecht bij een (gespecialiseerde) notaris. Uit je bericht leid ik af dat je jullie zaken op dit moment nog prima zelf kunt regelen. Je kunt dan bij de notaris in een levenstestament laten vastleggen wie voor jou mag optreden als je dat zelf niet meer kunt. Het is belangrijk dit tijdig te doen. Samen met de notaris kunnen jullie bepalen welke zaken in het levenstestament vastgelegd moeten worden voor je man.

Lees ook: Is mijn vader automatisch de wettelijk vertegenwoordiger?

Over de Vraag van de Week

De Vraag Van De Week (#VVDW) is afgeleid van de vragen die onze experts krijgen. De antwoorden zijn niet alleen nuttig voor degene die de vraag stelt. Jij kunt er ook iets aan hebben. Daarom plaatsen we interessante vragen in de rubriek #VVDW. De #VVDW is altijd geanonimiseerd, we noemen geen namen of andere persoonlijke gegevens. Bekijk voor meer vragen het overzicht.

Heb jij ook een vraag over je naaste met dementie? Stel ‘m aan een van onze experts.

0 reacties