Terug naar informatieoverzicht
geschatte leestijd
minder dan een minuut

Tip: Alzheimer Café over relaties en intimiteit bij dementie

Maandelijks worden in Alzheimer Cafés en Theehuizen boeiende onderwerpen besproken. Dit gebeurt vaak onder leiding van een deskundige. In deze tip vertelt gastspreker Christiaan Meyboom over de impact van dementie op seksualiteit en intimiteit.

Seksualiteit en intimiteit zijn geen dagelijkse gespreksonderwerpen bij dementie. Toch is het belangrijk om dit wel bespreekbaar te maken. Iedereen heeft behoefte aan intimiteit en bij dementie verandert de liefdesrelatie ingrijpend. Liefde geven en ontvangen verandert waardoor de verhouding tussen jou en je partner verandert. Je kunt je heel eenzaam of alleen voelen omdat je weinig wederkerigheid ervaart. Hoe houd je dan de relatie liefdevol? En hoe ga je om met passief gedrag of juist grensoverschrijdend gedrag? Weet dat het niet altijd negatief hoeft te zijn. Intimiteit kan een andere invulling krijgen waardoor jullie relatie liefdevol kan blijven.

Christiaan vertelt openhartig over dit thema, maar in een Alzheimer Café hoor je ook ervaringen en tips van anderen. Bezoek vrijblijvend een keer een Alzheimer Café of Theehuis. Je zult ervaren dat het de moeite waard is.

Relaties en intimiteit bij dementie
Alzheimer Nederland | dementie.nl

Bezoek eens een Alzheimer Café of Theehuis

Laat je inspireren door de onderwerpen die in de video's worden besproken en neem je naaste vooral mee. Jullie zijn van harte welkom.

0 reacties