Terug naar informatieoverzicht
geschatte leestijd
minder dan een minuut

Wat is de AlzheimerTelefoon?

Heb je een vraag over de zorg voor je naaste, of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel dan gratis de AlzheimerTelefoon op 0800 - 5088 of laat een terugbelverzoek achter. De AlzheimerTelefoon biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie. 

Wat is de AlzheimerTelefoon? 

De AlzheimerTelefoon is opgericht om mensen persoonlijk  antwoord te geven op hun vragen over dementie. De lijn wordt vaak gebeld door mensen die voor hun naaste met dementie zorgen en door mensen die zelf dementie hebben. Naast antwoorden, voorziet de AlzheimerTelefoon in een luisterend oor. Je kunt de lijn ook bellen als je even je verhaal kwijt wilt. 

De AlzheimerTelefoon is dagelijks bereikbaar op 0800 - 5088 van 9:00 tot 23:00 uur.

Vrijwilligers

Bij de AlzheimerTelefoon werken ongeveer dertig vrijwilligers die de telefoon beantwoorden. Ze zijn zelf ervaringsdeskundige of deskundige met een gerelateerde professionele achtergrond. Als geen ander weten ze hoe ingewikkeld de zorg voor iemand met dementie kan zijn. 

Terugbelservice AlzheimerTelefoon

Sinds kort kun je bij verschillende onderwerpen op dementie.nl een terugbelverzoek voor de AlzheimerTelefoon indienen. Heb je een artikel gelezen en heb je een aanvullende vraag die je graag persoonlijk wilt bespreken? Laat het ons weten door een terugbelverzoek in te sturen. In dat verzoek geef je aan over welk onderwerp je een vraag hebt, bijvoorbeeld een juridische kwestie, een vraag over casemanagement of hulp bij het zorgen. Een van onze vrijwilligers die gespecialiseerd is in dat onderwerp, belt je vervolgens terug. Op die manier kan de AlzheimerTelefoon je nog gerichter te woord staan en helpen.

Wil je in gesprek?

Laat je telefoonnummer achter en je wordt teruggebeld door een specialist op het onderwerp waar je een vraag over hebt. 

 

Dementie expert

Mariëtte heeft ruime ervaring binnen de ouderenzorg en de GGz. Als coördinator van de AlzheimerTelefoon heeft zij al antwoord gegeven op heel veel vragen over dementie en de zorg voor een naaste.

Stel je vraag >
0 reacties