Terug naar informatieoverzicht
geschatte leestijd
minder dan een minuut

Tip: Alzheimer Café over ‘als thuiswonen niet meer gaat’

Maandelijks worden in Alzheimer Cafés en Theehuizen boeiende onderwerpen besproken. Dit gebeurt vaak onder leiding van een deskundige. In deze tip vertelt GZ-psycholoog Christian Bakker over het moment dat opname in een zorginstelling onvermijdelijk wordt.

Zolang mogelijk in je eigen, vertrouwde omgeving blijven wonen, dat is wat we allemaal het liefste willen. Met dementie komt er bijna altijd een moment dat dit niet meer kan. Maar wanneer bereik je dat moment? Hoe weet je dat het nu tijd is om te zoeken naar een andere woonvoorziening? En hoe vind je de beste plek?

Christian vertelt over signalen waar je op kunt letten en hoe je de zoektocht naar een goede plek voor je naaste aan kunt pakken. Hij vertelt er alles over in deze video, maar in een Alzheimer Café hoor je ook ervaringen en tips van anderen. Bezoek vrijblijvend een keer een Alzheimer Café of Theehuis. Je zult ervaren dat het de moeite waard is.

Als thuiswonen niet meer gaat
Alzheimer Nederland | dementie.nl

Bezoek eens een Alzheimer Café of Theehuis

Laat je inspireren door de onderwerpen die in de video's worden besproken en neem je naaste vooral mee. Jullie zijn van harte welkom.

0 reacties