Terug naar informatieoverzicht
geschatte leestijd
minder dan een minuut

Tip: Alzheimer Café over het voorkomen van overbelasting

Maandelijks worden in Alzheimer Cafés en Theehuizen boeiende onderwerpen besproken. Dit gebeurt vaak onder leiding van een deskundige. In deze tip vertelt casemanager Sadsia Chin-A-Teh over de invloed van dementie op de mantelzorger en hoe je overbelasting kunt voorkomen.

Goed voor jezelf zorgen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Waar ligt de grens en hoe weet je dat overbelasting op de loer ligt? Sadsia geeft praktische manieren om inzicht te krijgen in de mate van belasting die jij draagt. Onderzoek bijvoorbeeld wat jou energie kost en wat jou energie geeft. Ze vertelt hoe je daar balans in aan kunt brengen en wie je daarbij kan helpen.

Van Sadsia kun je in deze video een hoop leren, maar in een Alzheimer Café hoor je ook ervaringen en tips van anderen. Bezoek vrijblijvend een keer een Alzheimer Café of Theehuis. Je zult ervaren dat het de moeite waard is.

Als mantelzorger jezelf niet vergeten
Alzheimer Nederland | dementie.nl

Bezoek eens een Alzheimer Café of Theehuis

Laat je inspireren door de onderwerpen die in de video's worden besproken en neem je naaste vooral mee. Jullie zijn van harte welkom.

Casemanager dementie

Gerben is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie én hun naasten. Hij richt zich op de best mogelijke situatie thuis, voor iedereen.
 

Stel je vraag >
0 reacties