Terug naar vakantie
Ervaringsverhaal
geschatte leestijd 1 min

Luister naar Debby's vakantieherinneringen

Debby
Vader van Debby en kleinkind

Heb jij ook mooie herinneringen aan vakanties met je naaste? Luister dan naar het verhaal van Debby en laat je inspireren om ook jouw herinneringen vast te leggen.

Journalist en fotograaf Ad Nuis kwam vorig jaar bij ons met het idee om verhalen en vooral herinneringen van mantelzorgers op te tekenen in de vorm van luisterverhalen. Zijn inspiratie komt voort uit de ziekte van zijn vader. De vader van Ad had alzheimer en het viel Ad op dat er vrijwel alleen over de ziekte werd gesproken. ‘De mens bestond bijna niet meer. Mijn vader is inmiddels overleden, en ik koester de fijne herinneringen die ik aan hem heb. Herinneringen zijn zó waardevol.’ Vorig jaar zijn er drie luisterverhalen gemaakt, speciaal voor De Dag van de Mantelzorg.

Ad Nuis maakt samen met zijn dochter Jamie Nuis ook dit jaar weer een aantal luisterverhalen voor dementie.nl. De serie start met de vakantieherinneringen van Debby. Een mooie voor de vakantieperiode. Debby deelt haar warme herinneringen aan de familievakanties waarin haar vader een centrale rol speelt: ‘Dierbare plekken waar ik nog steeds graag met hem kom. Nu samen met mijn eigen gezin. Gulpen voelt nog steeds als thuiskomen.’

Debby’s vader heeft de ziekte van Alzheimer, maar nog steeds gaat hij mee kamperen: ‘Hij is altijd aan het spelen met mijn kinderen. Dan zie ik weer de vader die niets teveel was. Die bergen kon verzetten. Het is de vader die ik koester en altijd zal herinneren. Ik ben trots dat ik hem papa mag noemen.’

Luister naar het verhaal van Debby en bekijk ondertussen de foto’s uit het familiealbum.

Luisterverhaal Debby, vakantieherinneringen
dementie.nl

Deel je vakantieherinneringen

Heb jij ook mooie, warme, grappige of inspirerende herinneringen aan vakanties met je naaste? Deel ze hieronder, je inspireert er anderen mee.

0 reacties

Samen met jou en andere mantelzorgers willen we ontdekken wat we nog allemaal kunnen verbeteren aan dementie.nl.

Geef ons advies