• Home
  • Experts
  • #VVDW: Wat is het verschil tussen gps en navigatie?
Terug naar
Expert
geschatte leestijd 1 min

#VVDW: Wat is het verschil tussen gps en navigatie?

De diagnose dementie leidt tot veel vragen. In de Vraag Van De Week (#VVDW) geven we wekelijks antwoord op een vraag van een bezoeker van dementie.nl. Deze week een vraag aan onze (tijdelijke) gps-expert. ‘Kan ik mijn man op pad sturen met Google Maps?’

Vraag Van De week

‘Ik raak helemaal in de war van de termen navigatie en gps. Ik kan toch gewoon mijn man veilig laten wandelen met Google Maps op zijn mobiele telefoon? Daar heb ik toch geen apart product voor nodig?’

Antwoord van Yvette Vermeer

Of Google Maps voldoende garantie geeft op wat je wilt, hangt af van waar je behoefte aan hebt. Wil je dat je man de weg naar huis kan vinden, dan kan dat prima met Google Maps. Google Maps navigeert hem naar zijn bestemming. Om dat te kunnen, maakt Google Maps gebruik van het Global Positioning System (gps). Dit is een systeem van satellieten over de hele aarde die het mogelijk maken om je positie nauwkeurig te bepalen. Deze locatiebepaling door gps kan daarna helpen navigeren. Het navigatiesysteem bepaalt de plaats en kan vandaaruit een koers uitzetten richting bestemming.

Vinden jullie het belangrijk dat je vanuit huis precies kunt zien waar je man is en zo kunt voorkomen dat hij verdwaalt? Dat kan op heel verschillende manieren. Basis is een ontvanger thuis en een zender vanuit je man. Dat kan dus bijvoorbeeld met twee smartphones die ieder een internetverbinding hebben. Het kan ook met een laptop thuis en een horloge met gps voor je man. Het gps-systeem laat zien waar je man is, maar wijst hem niet de weg.

Over #VVDW

Vraag Van De Week (#VVDW) is een nieuwe rubriek op dementie.nl. De #VVDW is afgeleid van de vragen die onze experts krijgen. De antwoorden zijn niet alleen nuttig voor degene die de vraag stelt. Jij kunt er ook iets aan hebben. Daarom plaatsen we vanaf nu interessante vragen in de rubriek #VVDW. De #VVDW is altijd geanonimiseerd, we noemen geen namen of andere persoonlijke gegevens. Bekijk voor meer vragen het overzicht.

 

0 reacties