Terug naar
Expert
geschatte leestijd 1 min

Waarom ik graag zorgadvies geef

In de afgelopen jaren dat ik bij het CZ Zorgteam werk, heb ik veel gehoord en gezien over het zorgen voor iemand met dementie. Dagelijks heb ik er mee te maken. In die zeven jaren dat ik nu bij het Zorgteam werk, zie ik een toename van het aantal mensen dat hulp kan gebruiken bij het zorgen voor iemand met dementie. Helaas neemt het aantal mensen met dementie nog steeds toe. Ook de veranderingen in wet- en regelgeving zorgen ervoor dat meer mensen hulp en advies kunnen gebruiken. Ik kan me heel goed voorstellen dat men soms door de bomen het bos niet meer ziet. 

Ik ben daarom blij dat CZ ervoor heeft gekozen om samen met Alzheimer Nederland mantelzorgers te helpen via dementie.nl. En dat ik een rol daarin krijg als zorgexpert waarbij ik mensen zo goed mogelijk probeer te helpen. 

Hoe moeilijk sommige situaties ook zijn, het geeft mij een goed gevoel dat ik mensen, die contact met ons zoeken, kan helpen. Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste antwoord op een specifieke vraag. Geen enkele situatie is immers hetzelfde. Een overbelaste mantelzorger tijdelijk een aantal taken uit handen nemen, waarbij ik dan een zucht van verlichting door de telefoon hoor, dat zorgt bij mij toch wel voor een glimlach op het gezicht. Niets is mooier dan een ander kunnen helpen. Zoals de mantelzorger dat voor zijn of haar naaste doet, zo doe ik dat voor de mantelzorger.  

Omdat het aantal mensen met dementie en daarmee ook het aantal mantelzorgers nog steeds toeneemt, is het belangrijk dat we goed blijven nadenken over welke diensten en services we kunnen ontwikkelen om het mantelzorgers iets makkelijker te maken. Ik merk dat veel mantelzorgers op zoek zijn naar informatie en kennis over dementie en het regelen van zorg. Ik vind het daarom fijn dat ik bijvoorbeeld tips en een online seminar kan aanbieden om mensen weer verder op weg te helpen.

CZ Zorgexpert

Suzan heeft jarenlange ervaring binnen het Zorgteam van CZ en weet alles van de zorg en welke regelingen en vergoedingen er mogelijk zijn in Nederland.
 

Stel je vraag >
0 reacties