Terug naar
Expert
geschatte leestijd
minder dan een minuut

Zorgbehoefte

Mensen met dementie zijn steeds minder in staat om dingen te onthouden, begrijpen of communiceren. Voor u als mantelzorger klinkt dit vast bekend in de oren. Elke fase van dementie heeft zijn eigen verhalen en zorgbehoefte. Bij het Zorgteam van CZ zijn we continu bezig met het vinden en regelen van die zorg. En we ontwikkelen verschillende diensten die mantelzorgers kunnen helpen in hun zorgtaak.

In onze nieuwe campagne staat Leida met haar ouders Jopie en Ben centraal. Haar moeder heeft de diagnose dementie gekregen, haar vader ‘is nog te goed’ voor diezelfde diagnose, maar vertoont ook kenmerken van dementie. De zorg voor haar ouders is zwaar. Leida heeft moeten accepteren dat ze de zorg moet delen. Om die zorg zo goed mogelijk te doen samen met de thuiszorg en de dagbesteding, gebruikt Leida nu het mantelzorgboekje. Hierin kan ze alle gewoontes, interesses, maar ook medicijngebruik noteren. Zodat ze een handig overdrachtsdocument heeft als iemand anders voor haar ouders zorgt.  

En sinds kort heeft ze ook de mantelzorgpas ingevuld en in haar portemonnee gedaan. Als haar iets overkomt, is meteen duidelijk dat ze voor iemand zorgt, en wie haar vervanger is. Zo kan die zorg in ieder geval doorgaan.

Ik ben benieuwd welke hulpmiddelen u gebruikt bij de zorg voor uw naaste met dementie. Laat het hieronder in een reactie weten.

CZ Zorgexpert

Suzan heeft jarenlange ervaring binnen het Zorgteam van CZ en weet alles van de zorg en welke regelingen en vergoedingen er mogelijk zijn in Nederland.
 

Stel je vraag >
0 reacties